facebook   twitter   en

ЗА МЕН

Роден съм през 1970 година. Пълното ми име не е толкова важно, но на много места използвам за краткост zi. Живея в гр. София, България. Малка страна в Източна Европа. Работя в газова компания за изграждането на газопроводи, като ръководител "Строителство".

Един от често задаваните въпроси, винаги е бил: Кога започна да колекционираш миниатюрни бутилки ? Помня добре първите две миниатюри от 1980 година. Родителите ми получиха подаръци, но аз ги присвоих. В началото събирах всичко. Когато се ожених /имах хубава колекция/, но я изоставих в шкафовете на родителите ми. След 2 години апартаментът беше ограбен и само шишенцата бяха изчезнали. При загубата на над 90% от колекцията, спрях да колекционирам миниатюри за дълъг период. Винаги, когато пътувах разглеждах магазини и барове за миниатюри. Ето защо след много години започнах отново да колекционирам миниатюрни шишенца почти от нула. Много бързо, реших да се специализирам в шотландско малт уиски. Поддържам интереса си и с бленд Балантайнс. Накрая, но не на последно място български шишенца. Надявам се някой ден да направя каталог на българските миниатюри, тъй като много от колекционерите в България имат малки части от произведеното.

Пия алкохол рядко, главно за да тествам какво колекционирам. Хубаво е, че в последните години има БГ уиски форум, където се организират тестове на малт уискита. Да колекционираш уиски миниатюри е скъпо хоби, но в последните години колекцията ми нарастна с помоща на други колекционери, е-бей, аукциони, магазини и т.н.

Друго хоби, което имам е Пиксел Арт-а. Ако искате да научите повече за Пиксел Арт посетете:

Желая Ви всичко най-хубаво ... zi