facebook   twitter   en

ЗА МЕН

Роден съм през 1970 година. Пълното ми име не е от значение, но на много места използвам за краткост zi. Пребивавам в гр. София, България. Малка страна в Източна Европа. Работя в газова компания за изграждането на газопроводи, като ръководител Строителство и Изпълнителен Директор на проектантска организация.

Един от често задаваните въпроси, винаги е бил: Кога започна да колекционираш миниатюрни бутилки? Помня добре първите две миниатюри от 1980 година. Родителите ми получиха подаръци, но бързо бяха присвоени. В началото събирах всичко. Когато се ожених /имах хубава колекция/, но беше изоставена в шкафовете на родителите ми. След 2 години апартаментът беше ограбен и само шишенцата бяха изчезнали. При загубата от над 90% от колекцията, спрях да колекционирам миниатюри за дълъг период. Винаги, когато пътувах разглеждах магазини и барове за миниатюри. Ето защо, след много години, започнах отново да колекционирам миниатюрни шишенца почти от нула. Много бързо, реших да се специализирам в шотландско малт уиски. Поддържам интерес и към блендирания Балантайнс. Накрая, но не на последно място български шишенца. Надявам се някой ден да направя каталог на българските миниатюри, тъй като много от колекционерите в България имат малки части от произведеното.

Консумирам алкохол рядко, главно за да тествам какво колекционирам. Хубаво е, че в последните години има БГ уиски форум, където се организират тестове на малт уискита. Да колекционираш уиски миниатюри е скъпо хоби, но в последните години колекцията ми нарастна с помоща на други колекционери, е-бей, аукциони, онлайн магазини и т.н.

Друго хоби, което имам е Пиксел Арт-а. Ако искате да научите повече за Пиксел Арт посетете:

Желая Ви всичко най-хубаво ... zi